Un amestec de năut, semițe de dovleac și de floarea soarelui, cu ciocolată negră și coajă de portocale, pentru mic dejun și gustări

Un amestec de năut fiert cu semințe de dovleac și floarea soarelui, totul într-un sos de ciocolată neagră și coajă de portocală.

Informații nutriționale/100 g                        

 

295,3 kcal; 11g proteine; 19 g lipide; 21,2 g glucide;

6,1 g fibre; 286,9 mg sodiu 

 

 

rezultată indice glicemic aproximativă: 31

Încărcătură glicemică aproximativă: 6,5 GL

 

 *Sugestie*

Pregătiți o cantitate mai mare pentru mai multe zile și păstrați în frigider pentru mic dejun sau gustări rapide alături de un fruct.

Puteți înlocui năutul cu semințele preferate pentru o încărcătură glicemică mai mică.

Puteți folosi numai ciocolată cu 85% cacao și micșorați cantitatea de apă. Nu va influența substanțial încărcătura glicemică.

 

 
  • 500 g boabe de năut fiert și ușor uscat în cuptor la max 100 °C
  • 150 g semințe de dovleac
  • 100 g semințe de floarea soarelui
  • 100 g ciocolată 85% cacao
  • 50 g ciocolată 99%cacao
  • 2 linguri sirop de agave crud
  • aprox. 150 ml apă
  • un praf de sare ( max.1,5 g)
  • coajă rasă de portocală bio, vanilie, etc

 

Aduceți apa la punctul de fierbere, opriți și adăugați ciocolata, siropul de gave, sarea și aromele.

Amestecați până ce s-a topit toată ciocolata și s-a format un sos consistent.

Adăugați semințele crude și năutul.

Amestecați, gustați și lăsați puțin să absoarbă sosul.

Întindeți pe o folie de plastic sau o tavă și puneți la frigider să se răcească.