Un amestec de năut fiert cu semințe de dovleac și floarea soarelui, totul într-un sos de ciocolată neagră și coajă de portocală.
Informații nutriționale/100 g |
295,3 kcal; 11g proteine; 19 g lipide; 21,2 g glucide; 6,1 g fibre; 286,9 mg sodiu
|
rezultată indice glicemic aproximativă: 31 Încărcătură glicemică aproximativă: 6,5 GL
|
*Sugestie*
Pregătiți o cantitate mai mare pentru mai multe zile și păstrați în frigider pentru mic dejun sau gustări rapide alături de un fruct.
Puteți înlocui năutul cu semințele preferate pentru o încărcătură glicemică mai mică.
Puteți folosi numai ciocolată cu 85% cacao și micșorați cantitatea de apă. Nu va influența substanțial încărcătura glicemică.
|
Aduceți apa la punctul de fierbere, opriți și adăugați ciocolata, siropul de gave, sarea și aromele. Amestecați până ce s-a topit toată ciocolata și s-a format un sos consistent. Adăugați semințele crude și năutul. Amestecați, gustați și lăsați puțin să absoarbă sosul. Întindeți pe o folie de plastic sau o tavă și puneți la frigider să se răcească. |