Pentru a obține performanță avem nevoie de un program nutrițional personalizat, adaptat nevoilor, obiectivelor și stilului personal.

Felul în care ne simțim și felul în care arătăm constituie practic baza stimei de sine. Este vremea să ne asumăm responsabilitatea cu privire la propria noastră sănătate, iar acest lucru se face și prin nutriție.

Dacă pierzi controlul asupra glicemiei, te îngrași și te simți permanent înfometat și obosit. Dacă îți reechilibrezi glicemia, slăbești, te simți fericit și plin de energie."

Patrick Holford: Fondatorul Institutului pentru Nutriție Optimă din Londra

 

Trebuie să știi că în ceea ce privește nutriția nu este nimeni ca tine!

Există câteva reguli care se aplică rasei umane în general, dar nutriția optimă de care avem nevoie ca să atingem performanțe de vârf și ca să ne împlinim menirea în această viață variază de la un individ la altul. Depinde de materialul genetic moștenit, de interacțiunea cu mediul înconjurător, de vârstă, de problemele de sănătate, de preferințele nutriționale.

Putem schimba sau optimiza orice tip de nutriție, fie ea omnivoră, vegetariană, vegană, etc.

Ce îți propun?

O strategie pe termen lung și nu pentru câteva luni!

Ceea ce fac eu în cadrul programului de dezvoltare personală integrat pe care îl pun la dispoziție este să FACILITEZ schimbări. În fond, numai clientul este acela care știe ce este mai bine pentru el. El este acela care decide ce, cum și când să facă.

Pentru obiectivul specific legat de nutriție, conform competențelor pe care le am, rolul meu este:

  • să-ti ofer o analiză obiectivă a modului în care te hrănești;
  • să-ți propun o strategie nutrițională personalizată;
  • să elaborez planuri alimentare;
  • să monitorizez rezultatele;

 

În plus, îți pun la dispozitie experiența mea de profesor și instrumentele de coaching-NLP pe care le putem utiliza încă de la prima noastră întâlnire.

Misiunea mea este să te ajut să înțelegi care sunt nevoile tale nutriționale și să îți ofer posibilitatea să înveți pe parcursul întâlnirilor noastre cum te poți descurca zilnic cu ce ai la dispoziție și în orice situație astfel încât să ai o alimentație corectă. Cu alte cuvinte, vei învăța să alegi alimentele și să-ți echilibrezi singur mesele în funcție de nevoile și gusturile tale.

De aceea, planurile nutriționale vor fi realizate pe zile numai în măsura în care tu dorești acest lucru foarte mult, ești convins că le vei respecta și că te vei descurca la fel de bine și peste un an, doi, cinci, zece...

Depinde cât de mult vrei să te implici și să înveți!

 

Schimbare în 4 pași:

Pasul 1:

Stabilim obiectivul, facem o evaluare și măsurătorile necesare.

Dacă există o patologie, sunt necesare recomandările medicului curant privind dieta si stilul de viață.

Pasul 2:

Completezi un jurnal de dietă pentru o perioadă de câteva zile pentru a putea evalua situația actuală și felul în care tu preferi să te hrănești.

Este foarte util să clarificăm care sunt alimentele pe care le consumi în mod sistematic, dar și cele pe care le eviți și de ce.

Avem de asemenea nevoie de analizele medicale uzuale și de cele recomandate în mod frecvent de medicul curant.

Pasul 3:

Realizăm și validăm strategia nutrițională.

Pasul 4:

Învățăm, monitorizăm pe parcurs, ajustăm și evaluăm rezultatele.